Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν Άμφισσας ,αφενός  χαιρετίζει την άρνηση των προϊσταμένων να συμμετέχουν στην εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου 4250/2014, αφετέρου καταδικάζει την δήλωση υποτέλειας όσων προϊσταμένων , και ιδιαίτερα της νος/κης υπηρεσίας που πλην μιας εξαίρεσης,  έσπευσαν να δώσουν τις εισηγήσεις τους στην διοίκηση του Γ.Ν Άμφισσας .

Να είναι βέβαιοι ότι θα απομονωθούν από τους συναδέλφους και την κοινωνία, αφού για να διασφαλίσουν την καρέκλα τους και τα προνόμια που απορρέουν από αυτή , ξεπούλησαν τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων , μη συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, προφασιζόμενοι πως εφαρμόζουν το νόμο!!!

Με την στάση τους αυτή βρέθηκαν απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων που παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο σταθερά ανυπάκουοι.

Γιατί οι νόμοι που δεν υπηρετούν τον πολίτη, τον πάσχοντα και την κοινωνία οφείλουν και πρέπει να καταρρίπτονται στην πράξη.

Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα όμως , αφού είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια υπογράφουν προγράμματα εργασίας μη ασφαλή, πχ  ένας νοσηλευτής σε νυχτερινή βάρδια στα επείγοντα περιστατικά, ένας στη παθολογική και χειρουργική κλινική…

Είναι οι ίδιοι που μετακινούν προσωπικό από τμήμα σε τμήμα κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας , που πολλές φορές το ίδιο προσωπικό καλύπτει δύο τμήματα παράλληλα!!! Αλλά είπαμε πάνω από όλα ενδιαφέρονται να εφαρμόζουν το νόμο.

Όλα αυτά συμβαίνουν για να συγκαλύπτουν την ανικανότητα  ανύπαρκτων Διοικήσεων που μοναδικός σκοπός τους όταν διορίστηκαν ήταν η υποβάθμιση του ΕΣΥ συνολικά και του Γ.Ν Άμφισσας ειδικά.

Κινούμενη σ ΄ αυτή τη λογική και η σημερινή Διοίκηση του Γ.Ν Άμφισσας έσπευσε να πάρει την κατάπτυστη απόφαση σχετικά με τον επιμερισμό ποσόστωσης 15% του νόμου 4250/14 που είναι καιάδας ανασφάλειας του πάσχοντα που γνωρίζει και βιώνει στην πράξη τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων.  Είναι νόμος που αντιπαλεύει την κοινή λογική. Είναι προκρούστιος κανιβαλισμός που εξυπηρετεί τα μελλοντικά σχέδια των κυβερνόντων στις συνυπογραφείσες μνημονιακές υποχρεώσεις τους. Είναι δείκτης περαιτέρω ανεργίας, είναι ιδιωτικοποίηση δομών υπηρεσιών δημοσίων και κοινωνικών αγαθών.

Έχετε πίστη στον αγώνα. Δεν θα περάσει. Νικάμε .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγωνιζόμαστε μαζί σας για...

Συνολικές προβολές σελίδας