Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Παρεμβάσεις

06.11.2014

Κινητοποιήσεις σε περίπτωση υποβάθμισης των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών

ΑΘΗΝΑ 6/11/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3808

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο Μ.ΒΟΡΙΔΗ
2. ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
Κύριοι Υπουργοί,
Στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο προτίθεστε να συμπεριλάβετε διάταξη κατά παραγγελία της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΝΕ σχετική με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του Νοσηλευτικού Προσωπικού των Δημόσιων Μονάδων Υγείας. Διάταξη για την οποία πανηγυρίζει η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΝΕ χωρίς μάλιστα να έχει αναρτηθεί στη διαβούλευση.
Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμ.87/1986 «Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων», το Προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κατανέμεται στους κλάδους ΠΕ - ΤΕ Νοσηλευτών, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού.
Η ανωτέρω διάρθρωση είναι υποχρεωτική με βάση το τίτλο Σπουδών που διαθέτουν και τα θεσμοθετημένα Επαγγελματικά Δικαιώματα του Νοσηλευτικού Προσωπικού (Προεδρικά Διατάγματα).
Η κατά παραγγελία της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΝΕ υποβάθμιση των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών είναι αιτία πολέμου για την ΠΟΕΔΗΝ. Οι ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτές όπως και οι ΤΕ, ΠΕ Νοσηλευτές σε δυσμενείς συνθήκες, με εργασιακή εξουθένωση κρατάνε όρθιο (όσο γίνεται) το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.
Οι μεθοδεύσεις αυτές στοχεύουν στη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων των Νοσοκομείων με στόχο νέες θεσμικές και μισθολογικές απώλειες για όλους.
Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΝΕ εκπροσωπεί ένα μικρό μέρος των Νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ. Οι Νοσηλευτές στο σύνολό τους διαφωνούν με τέτοιες μεθοδεύσεις.
Θα οργανώσουμε Απεργιακές Κινητοποιήσεις και Συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Υγείας με το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε περίπτωση που επιχειρήσετε να προωθήσετε στη Βουλή τέτοιου περιεχομένου διάταξη.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγωνιζόμαστε μαζί σας για...

Συνολικές προβολές σελίδας