Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη στάση εργασίας του προσωπικού του Γ.ν. Άμφισσας στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.
Την συγκέντρωση-στάση είχε διοργανώσει το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, με σκοπό την διαμαρτυρία, την ενημέρωση των εργαζομένων και όσων παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση και το τι μέλει γενέσθαι, με αυτή καθ' αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα και στο χώρο της υγείας στο νομό γενικότερα.
Ευθύς εξ αρχής θα ήθελα να σημειώσω την εκκωφαντική απουσία όλων των εκλεγμένων του Δήμου μας απο την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση με εξαίρεση τον επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης τον κ. Γ. Ιωσηφίδη. Το παρών επίσης έδωσαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας κ. Αθαν. Αγγελέτος και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδας.
Την ενημέρωση ξεκίνησε η Γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων η κ. Γ. Σαμπάνη, εστιάζοντας στις κούφιες υποσχέσεις και τα ΘΑ...ΘΑ ΔΟΎΜΕ...ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΜΕ..., που παίρνουν σε κάθε συνάντησή τους με τους πολιτικούς και διοικητικούς φορείς και ζήτησε απο τους συναδέλφους της να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα για να μπορέσουν να σώσουν το Νοσοκομείο.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Χ. Τσάμης. Έκανε εκτενή αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και στο ΓΝΑ και ενημέρωσε για την συνάντησή του με φορείς και την βουλευτή του νομού την κ. Α. Μανδρέκα. Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι η κ. βουλευτής του ξεκαθάρισε οτι η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου δεν πρόκειται να αλλάξει, δηλ. οτι θα συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση με οτι αυτό συνεπάγεται. Και συνέχισε ...Δεν υπάρχουν χρήματα για αύξηση των κονδυλίων και για στελέχωση του ΓΝΑ.
Στο ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει ο ασθενής που δεν θα βρεί το γιατρό που χρειάζεται στο Νοσοκομείο η απάντηση της βουλευτού ήταν οτι ο πολίτης μπορεί να κάνει τον προϋπολογισμό του ενώ το κράτος δεν μπορεί.
Για καθαρά πολιτικό ζήτημα έκανε λόγο στην παρέμβασή του το μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΓΝΑ και γιατρός κ. Η. Παπαδρόσος δηλώνοντας οτι δεν θα συναινέσει ποτέ με την υπογραφή του στο κλείσιμο του Νοσοκομείου.
Για την ανάγκη δημιουργίας λαϊκού μετώπου που θα βοηθήσει, μαζί με το προσωπικό, στην κατεύθυνση της πλήρης λειτουργίας του ΓΝΑ και την αποφυγή της ιδιωτικοποίησης της υγείας στο νομό μας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.
Όλοι πάντως οι ομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη της ενημέρωσης του κόσμου που πρέπει να βρεθεί δίπλα τους και μαζί να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την υγεία τους.
Την ενημέρωση έκλεισε η κ. Σαμπάνη αναγγέλλοντας την συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Γράφει o petrosdiver.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγωνιζόμαστε μαζί σας για...

Συνολικές προβολές σελίδας